Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо подписа договор с отбора от Саудитска Арабия Ал Насър, пише агенция ДПА.

Официалното съобщение бе публикувано от клуба в уебсайта му и в социалните мрежи, а 37-годишният Роналдо го сподели в своя профил в Инстаграм заедно със снимка, на която позира с фланелка на Ал Насър.

„Това е повече от история. Това е трансфер, който не само вдъхновява нашия клуб да постига още по-големи успехи, но вдъхновява нашето първенство, нашата нация и бъдещите поколения, момчета и момичета, които да бъдат най-добрата версия на себе си“, се казва в изявлението от саудитския тим.

„Добре дошъл, Кристиано Роналдо, в своя нов дом“, добавиха от клуба.

Вторият престои на португалеца в английския Манчестър Юнайтед приключи през ноември след като контрактът му бе разтрогнат по взаимно съгласие, малко след като той критикува клуба в интервю пред TalkTV.

По време на Световното първенство в Катар Роналдо се разписа в мача на Португалия срещу Гана, реализирайки 118-ия си гол за националния тим на родината си, но след това не попадна сред титулярите за елиминациите. Португалия отпадна на четвъртфиналите след поражение от Мароко с 0:1. Роналдо е европейски шампион с Португалия от 2016 година, петкратен носител на Златната топка и има на сметката си над 700 отбелязани попадения.

Договорът на Кристиано Роналдо с Ал Насър е до 2025 година. В съобщението от отбора се посочва още, че футболистът е изразил нетърпението си на натрупа опит в нова лига в различна страна. „Визията, с която Ал Насър работи е много вдъхновяваща и съм развълнуван да се присъединя към новите си съотборници. Неща помогнем заедно на отбора да постигне нови успехи“, цитират Роналдо от клуба.

„Щастлив съм, че съм спечелил всичко, което мога да спечеля в европейския футбол и чувствам, че сега е правилният момент да натрупам опит в Азия“, добавя португалецът.

В официалното изявление не се посочват финансови параметри по сделката, но според редица световни медии, договорът на Кристиано Роналдо се оценява на повече от 200 милиона евро.

Източник: Кремена Младенова, БТА