Над 765 хиляди души са посетили Катар през първите 17 дни на Световното първенство, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на организаторите на турнира.

Според изявлението, Катар е приел 765 859 международни посетители по време на турнира, повече от половината от които вече са напуснали страната. До 2 декември хора, които нямат карта „Hayya“, която се издава на официални лица на турнира и притежатели на билети за мачовете, не бяха допускани в Катар.

В изявлението също така се съобщава за 1,33 милиона притежатели на билети и 3,09 милиона продадени билета за мачове от Световното първенство. Общата посещаемост в края на 52 мача от турнира е била 2,65 милиона души.

Към момента на Мондиала са изиграни 56 мача. На 9 декември са първите четвъртфинални срещи от турнира – Нидерландия ще играе с Аржентина, а Хърватия срещу Бразилия. На 10 декември ще се проведат мачовете от четвъртфиналите Англия – Франция и Мароко – Португалия.

Мачовете от първенството в Катар се провеждат на осем стадиона в пет града, Финалът ще се играе на 18 декември в Лусаил.

Източник: Ива Кръстева, БТА