Той сподели мнението си за евентуална сделка с „Юнайтед Груп“ и какво ще донесе тя за клуба от „Герена“. Славният нападател на столичани говори за играта на тима в последните мачове и предстоящите сблъсъци с Лудогорец в първенството и Купата на България.

Г-н Спасов, как ще коментирате последните събития на „Герена“ и информациите, че „Юнайтед Груп“ ще вземе мажоритарния пакет акции на клуба?

– Не съм присъствал на Общото събрание и не мога да говоря с подробности, но от това, което усещам, е, че в най-скоро време ще има някаква яснота, и то в положителна посока. Това, което дочувам е, че нещата с „Юнайтед Груп“ са пред финализиране, и то към успешен край. Дано това се случи, защото не е тайна, че ситуацията, каквато е сега в Левски, не може да продължава. Рано или късно нещата ще отидат към лош финал, ако не се получи такава развръзка, ако няма някакви по-сериозни приходи. Вече няколко месеца от „Юнайтед Груп“ показаха сериозен интерес, дадоха изявление и се запознаха как стоят нещата в клуба. Доколкото знам, проверките са приключили и е въпрос на кратко време развръзката да приключи с положителен край. Това пролича и в изказването на Наско Сираков, макар и с недомлъвки. Каза, че е пред финализиране на нещо хубаво и голямо. Дано да се получи, защото виждате колко време е ходене по мъките. Вече не е по силите на ръководството, които полагат много усилия и им прави чест, но положението не е от най-добро естество. Бяха малко на мускули последните месеци, както и през пролетта, и в един момент се получи срив.

Как ще коментирате и информациите за проблем и напрежение между Наско Сираков и Станимир Стоилов?

– Всеки има право да изказва мнението си. Лично аз не забелязвам да има напрежение между двамата. Не мога да кажа това. Трябва да вярваме на тях, а не на слуховете. Щом казват, че няма такова нещо, значи е истина. Всичко това са спекулации и провокации от други клубове, които не са на нивото на Левски. Отново се опитват да всеят смут, но няма да им се получи.

Кой е най-големият проблем за Левски в момента? Може би дълговете към НАП или виждате нещо по-сериозно?

– Пак ще се повторя, но без привличането на сериозен спонсор нещата стават много сложни. Разсрочват се тези дългове, но те трябва да се плащат и в един момент може да се стигне и до най-лошото. Да се надяваме, че всичко, което намекна Наско Сираков, ще завърши с добър резултат за бъдещето на Левски и всичко да се оправи.

Сините отнесоха много критики в последните мачове. Как ви се вижда играта на тима?

– Левски не играе никак лошо, дори се представят много добре. Лично аз съм доволен от това, което отборът показва, с изключение на завършващата фаза, където неведнъж и два пъти съм посочвал слабостите. Отборът няма човек, който да завършва атаките, и хората, които действат в предни позиции, не са от някаква екстра класа да вкарат два гола от три положения. За съжаление се събраха много пропуски, които влияят негативно върху психологическата настройка на отбора. Всеки мач с изключение на последния срещу Вихрен (4:1) изпускат много изгодни положения и във футбола, когато не вкарваш, ти вкарват. Получават се обрати, както бе срещу Славия, въпреки че Левски имаше няколко изгодни положения, след като поведе в двубоя. Можеше да удвоят и утроят преднината си, не успяха и получиха елементарен гол след груба грешка в защитата. Разбира се, че се случва това и на най-големите отбори. Но психологически не издържаха, получиха втори гол и загубиха мача. За съжаление се случи отново със Славия и се получи поредица от такива неудачи. Мисля, че отборът има бъдеще, не играе лошо и съставът е добър. Да, липсват му една или две ключови фигури и достойни заместници, които да поддържат фронта, но голаджии и централни нападатели се търсят в цял свят. Особено когато не разполагаш с много средства. Чудо е, като се намери такъв. Да се надяваме, че всичко ще си дойде на мястото, когато се намерят инвеститори, които да допринесат за по-доброто бъдеще на клуба.

Какви са очакванията ви от предстоящите мачове с Лудогорец в първенството и Купата на България?

– Последните мачове преминаха под диктовката и много добрата игра на Левски. Надявам се сините да се представят на ниво. Срещу Лудогорец винаги се представят добре, и то особено в последните двубои. Спечелиха важни победи, а в другите мачове играха равностойно. Получиха се много хубави срещи и дано в предстоящите да стане пак така. Разбира се, че стискам палци Левски да победи, особено в мача за купата.