Европейската шампионка Севда Асенова сподели емоциите след края на първенството за жени в черногорския град Будва, където тя триумфира със златото в категория до 48 килограма. Това е вторият много значим медал за нея през годината, след като на световното първенство в Истанбул през май спечели бронз.

„Чувствам се много добре, удовлетворена от работата, която свърших на европейското първенство. Отидох и показах на какво съм способна“, каза Асенова пред сайта на БФБокс.

„Това е най-прекрасната и успешна година за мен. Много съм щастлива, защото досега не съм имала толкова значими резултати, както на световно, така и на европейско. Отдавам това на много труд, тренировки и желание. Това са трите компонента, които доведоха до тези успехи. Както и на Борислав Георгиев. С него си паснахме много добре. Не само като треньор, но и като приятел. Много е лесно да станеш треньор, но трудното е да се държиш с един спортист и като приятел. На него му се отдава много. Което е безценно за добрата работа“, добави шампионката.

„Тези момичета, с които играх, ги познавам. Наясно бях какво да очаквам. Бях по-отпусната на това европейско и бях на 100 процента сигурна, че ще стигна до финала. Сутринта преди мача за титлата бях пределно уверена, че ще спечеля, ще взема златен медал за България и ще слушам нашия химн. Гордея се, че съм българка“, каза още Асенова.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински отличи колектива, който е изграден в женския национален отбор. Севда Асенова също посочи добрите отношения в тима като ключови за извоюваните четири медала в Будва.