Организаторите на финалния мач от Шампионската лига по футбол между испанския Реал Мадрид и английския Ливърпул трябваше да подходят по-добре към събитието. Това каза вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен в ефир по радио RTL.

Реал победи Ливърпул с 1:0 и спечели трофея за 14-и път в историята. Началото на мача беше отложено с 37 минути поради съображения за сигурност.

„Трябваше ли срещата на „Стад дьо Франс“ да бъде по-добре организирана? Да. Нося част от отговорността за случилото се. Извинявам се на всички, които пострадаха от лошата организация“, каза Дарманен.

По данни на полицията над 100 души са били задържани за различни нарушения на стадиона и във фен зоните преди и по време на финала. Седем полицаи са ранени при сблъсъците с фенове в покрайнините на стадиона.

УЕФА се извини на привържениците, засегнати от безредиците. Европейската футболна централа поръча независима проверка, за да открие всички проблеми в организацията на финала и отговорните лица за тях.

Първоначално финалът на Шампионската лига трябваше да се проведе в Санкт Петербург (Русия). На 25 февруари УЕФА обяви, че срещата се премества в Париж заради ситуацията в Украйна.