Световният номер 1 в мъжкия тенис – сърбинът Новак Джокович, остава непреклонен по отношение на отказа си от ваксината срещу COVID-19. Той няма да промени позицията си, дори и това да му попречи на Откритото първенство на САЩ тази година.

Припомняме, че по същата причина в началото на година Ноле пропусна Australian Open. Липсата му на този турнир от Големия шлем бе съпътствана и от много проблеми с австралийските власти.

В същото време, американските власти и към днешна дата отстояват задължителната ваксинация, за да може да се влезе на територията на Съединените щати. Запитан по време на пресконференцията преди Уимбълдън, дали остава непреклонен по отношение на ваксинацията, сърбинът отговори лаконично и твърдо: „Да“.

„Към днешна дата, предвид обстоятелствата, не ми е позволено да вляза в САЩ. Това е допълнителна мотивация да играя тук (б.р. на Уимбълдън)“, коментира Джокович, който се стреми към седма титла от лондонския турнир на трева.

„Бих искал да отида в Съединените щати, но в момента това не е възможно. Всичко зависи от американското правителство – да приеме или да не допусне на територията човек, който не е ваксиниран“, допълни сърбинът.