Личната треньорка на Боряна Калейн Марияна Памукова заяви, че е доволна от представянето на гимнастичката на Европейското първенство в Тел Авив (Израел).

Калейн стана шампионка на финалите на топка, на лента и отборно, взе сребро в многобоя и бронз на обръч и завършва надпреварата с пет отличия.

„Предвид това, че имахме нарушаване на подготовката поради травмата, която тя имаше, съм доволна. За краткото време, в което тя се готви, успя да влезе в оптимална форма. Истината е, че не успя във всички съчетания да покаже тази оптимална форма, но съм доволна от това, че на този тежък формат Боряна успя и четирите дни да бъде максимално концентрирана“, каза Памукова след финалите днес.

Тя разкри, че ще има промени в композициите й преди Световното първенство в София през септември. Калейн ще участват на Световните игри в САЩ и на Чалъндж купа в Румъния преди шампионата в столицата, но сега й предстои едноседмична почивка.

„Ще имаме промени в композициите. С главния мениджър на отбора Бранимира Маркова вече обсъдихме какво трябва да повишим като оценка в нейните композиции, това ще е оценката за Д1 и след това вече ще стабилизираме, ще сложим неща, които тя изпълнява силно до този момент в някои от съчетанията са липсвали. В общи линии това ще бъдат промените. Това сме планирали като почивка, това е възможността, която имаме. Така че тази една седмица, когато те се откъснат от гимнастиката, от залата и се насладят на свободното си време. . . смятам, че ще бъде пълноценна тази почивка и достатъчна за тях. За съжаление, само едно единствено състезание има преди Световното първенство и това е Чалъндж купа в Клуж (Румъния). От Световните игри в САЩ очакванията ми са след почивката да успеем да влезем отново в оптимална форма, за да може тя да играе по възможно най-добрия начин“, добави Памукова.