Програмата за безплатно начално обучение по спорт на децата в Бургас продължава и тази година, предаде Националното радио. Учениците могат да тренират на общинските спортни обекти и съоръжения.

Програмата ще се проведе в 5 различни етапа на настоящата година. Първият е в периода 16 юни – 4 юли. Записване ще се осъществява от 10 юни до 13 юни за следните видове спорт: плуване, водна топка, ръгби, хандбал, спортна акробатика, спортна гимнастика, шах.

Вторият етап е от 6 юли до 22 юли. Записване могат да се правят от 30 юни до 3 юли за следните видове спорт: плуване, водна топка, спортна акробатика, тенис на корт, шах.

Третият етап започва на 25 юли и приключва на 10 август. За него записването тръгва от 19 юли и ще продължи до 21 юли за следните видове спорт: плуване, лека атлетика, шах и тенис на корт.

От 11 август до 29 август е четвъртият етап. Записване за него може да се направи от 5 август до 8 август за следните видове спорт: баскетбол, плуване, волейбол, лека атлетика, шах, ръгби.

Последният, пети етап е от 30 август до 14 септември. Записване ще се осъществява от 24 август до 26 август за следните видове спорт: плуване, лека атлетика, волейбол, спортна акробатика, хандбал, художествена гимнастика, скокове с батут, фехтовка, баскетбол, футбол, тенис на корт, бокс, шах.

Правилник и условия за записване ще бъдат публикувани на 1 юни 2022 година.

Допълнителна информация може да се получи на електронен адрес sport@imoti.burgas.bg