Стилияна Николова от клуб „Етър“ Велико Търново води във временното класиране за многобоя при жените (индивидуално) на Държавното първенство по художествена гимнастика, категория ЕЛИТ, след първите два уреда (обръч и топка).

Николова изигра много силно и без грешка и двата уреда и напълно заслужено поведе в класирането след първия ден. Втора е Боряна Калейн от клуб „Левски Триадица“, която също игра силно и артистично, но допусна грешка в съчетанието с обръч. Трета след първите два уреда е Ева Брезалиева от клуб „Олимпия“ Бургас, която започна отлично своето представяне на обръч, но на топка допусна грешка.

Като цяло всички национални състезателки играха стабилно, силно, артистично и показаха видим напредък във всеки аспект – трудности с тяло и уред и артистичност.

Силно в първия състезателен ден се представиха и Татяна Воложанина (Илиана) , Магдалина Миневска (Илиана) и Лъчезара Пекова (Левски), които се класираха и на двата финала в неделя.

Христина Първанова от клуб „Левски Триадица“, която е в разширения състав на националния отбор, заслужи право да участва във финала на топка, а още една представителка на клуба – Алина Коломиец – се класира във финала на обръч. Малката Емона Ценова от клуб „Левски Плюс“ намери място във финала на топка с много артистична игра, а силно впечатление направи Дара Кръстева от клуб „Теа Денс“, която спечели се класира във финала на обръч и е първа резерва във финала на топка. Снежана Колева от клуб „Тракия“ Пловдив“ и Яна Стайкова от клуб „Академик“ изиграха силни съчетания с много присъствие и артистичност.

При девойките старша възраст Елвира Краснобаева от клуб „Грация“ Варна е първа във временното класиране, втора е Никол Тодорова от клуб „Авангард“, а трета е Дара Стоянова от клуб „Илиана“. Трите се класираха и за двата финала – на обръч и топка, в неделя.

При най-малките – девойки младша възраст – първа във временното класиране след изпълнението на обръча и топката е Алекса Рашева от клуб „София спорт 2017“, пред Магдалена Вълкова от клуб „Илиана“, а трета е съотборничката на Рашева – Ида Стефанова.

Днес са изпълненията на бухалки и лента във всички възрасти, след което ще станат ясни победителките в многобоя в отделните възрастови групи – държавните шампионки, както и останалите медалистки, както и всички финалистки на уредите.