Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде част от поредното шоу Ultimate Tennis Showdown, което ще се проведе в германския град Франкфурт от днес до неделя. Българинът заменя сред осемте участници руснака Даниил Медведев, който наскоро загуби финала на Откритото първенство на САЩ от Новак Джокович и е отказал участие с мотива, че това са били най-трудните му две седмици на корта във физическо отношение и тялото му се нуждае от почивка.


Григор Димитров си е избрал прякора G-Unit за участието в шоуто, като това е името на рап група, водена от 50 Cent. Това не е непозната територия за Димитров, тъй като той е участвал като титуляр във втория сезон на UTS през 2020 година.

Програмата на турнира предвижда, че през първите два дни ще има 6 мача и всички 8 тенисисти ще бъдат на корта, а за неделя са запазени двата полуфинала и финалът на турнира. Всички мачове се играят под съпровода на музика от най-актуалните диджей.
Останалите участници в турнира са Гаел „La Monf“ Монфис, Диего „El Peque“ Шварцман, Каспър „The Iceman“ Рууд, Андрей „Rublo“ Рубльов, Ян Ленард „The Thunder“ Щруф, Кристофър „The Rocket“ Юбанкс и Беноа „The Rebel“ Пер, като всички се явяват с прякорите си.