За пореден път най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да бъде част от тима ни за купа „Дейвис“. Нашите ще бъдат домакини срещу Казахстан в среща от Световна група I на турнира. Срещите са на 16-17 септември в София.

Мениджърът на Гришо Георги Стоименов в писмо уведоми капитана на отбора Валентин Димов, че решението за неучастие идва като „резултат на оценката на неговия технически екип за неговата програма до края на годината“. Неучастието на бившият номер 3 в тениса означава, че той няма да играе за България и на олимпийските игри в Париж догодина.

В тима ни за двубоя с Казахстан са включени Димитър Кузманов (номер 191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (391), Пьотр Нестеров (733), Александър Донски (788) и Янаки Милев (561). Първите четирима класираха отбора ни в Световна група I, печелейки категорично с 3-1 победи като гост на Нова Зеландия. За участие като част от разширения състав на националния тим е поканен Илиян Радулов (6 в световната ранглиста за юноши).

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик – номер 29 в световната ранглиста. Тимофей Скатов е номер 125 в света, а Михаил Кукушкин е номер 246. На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов – номер 46 двойки, и Андрей Голубьов, който е под номер 66.