„Ботев“ (Пд) разби с 3:1 „Славия“ в мач от осмия кръг на Първа лига. Това бе първата победа на „канарчетата“ на обновения им клубен стадион, който беше открит на 29 април тази година.

Това поражение пък може да коства поста на старши треньор на софиянци Хосе Мария Бакеро.

Преди срещата младите „жълто-черни“ футболисти и феновете на тима отрупаха с венци и цветя възпоменателния кът на клубната легенда Иван Занев, който почина тази седмица на 88 години.

„Канарчетата“ започнаха по-активно двубоя. В 4-ата минута Реда Рабей стреля опасно от фаул, но топката излезе в аут. В 5-ата минута играта бе спряна и всички на стадион „Христо Ботев“ подкрепиха легендата Петър Хубчев, който се бори с коварно заболяване.

В 17-ата минута Тони Тасев от гостите стреля с глава, вратарят на домакините Хидайет Ханкич изби, топката попадна в Галин Иванов, който вкара гол. Реферът Волен Чинков обаче отмени попадението, тъй като капитанът на „белите“ бе в положение на засада. Шест минути по-късно Галин Иванов стреля, но стражът на „канарчетата“ изби.

В 26-ата минута Янис Карабельов подаде на Ивелин Попов в наказателното поле, който се разписа за 1:0. Опитният футболист вкара гол в третия си пореден мач с „жълто-черния“ екип.

В 32-ата минута Кристиян Стоянов от гостите стреля, но право в ръцете на Хидайет Ханкич. Шест минути по-късно Ивелин Попов подаде на Самюел Акере по дясното крило. Последва центриране, топката рикошира, след като срещна тялото на Венцислав Керчев, прехвърли Николай Кръстев и от голлинията Мартин Секулич с глава покачи на 2:0. Две минути по-късно Мартин Секулич отбеляза второто си попадение за 3:0. Домакините започнаха по-активно второто полувреме.

В 55-ата минута Самюел Акере стреля опасно от границата на наказателното поле, но коженото кълбо излезе в аут.

В 63-ата минута Венцислав Керчев от гостите вкара гол, но съдията Волен Чинков го отмени заради заради засада на играча на „белите“.

В 78-ата минута Галин Иванов стреля от трудна позиция, но Хидайет Ханкич спаси. Четири минути по-късно Галин Иванов подаде на Ертан Томбак, който вкара почетното попадение за славистите.