Христо Стоичков ще бъде сред официалните гости при откриването на европейското първенство по волейбол за мъже във Варна днес.

Футболната легенда ще наблюдава първата среща на България, която противопоставя тима ни срещу Испания. Двубоят е в зала „Конгресна“ на Двореца на спорта от 20,30 ч.

Стоичков е сред най-големите приятели на българския волейбол. Кавалерът на „Златната топка“ редовно подкрепя националните ни отбори.

В профила във фейсбук на своя бранд Стоичков написа: „Днес е волейболният ден на България! Ще бъда в Двореца на спорта във Варна да подкрепям нашите при откриването на Европейското първенство срещу Испания! А с цялото сърце вярвам, че дамите ни ще победят Нидерландия във Флоренция и ще се класират на полуфинал! Поздравления за моя голям брат Любо Ганев за всичко, което прави!“

Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20,30 часа.

Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите- на 11 септември.