Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се оплака, че клубът се третира по различен начин спрямо други относно харчовете на трансферния пазар от страна на медиите и феновете. 

Според испанеца „гражданите“ са щели да бъдат „разкъсани“, ако са харчели по начина, по който го прави Челси през последните 12 месеца.

„Ако ние харчахме така, щяхме да бъдем под наблюдение, каквото не може да си представите. Аз самият нямаше да мога да бъда тук, защото вие щяхте да ме убиете“, каза испанецът пред репортери.

„Следим какво се случва на пазара и даваме парите, които смятаме за разумни за даден играч. Ако усетим, че не можем да платим исканата цена, винаги можем да разчитаме на нашата академия“, добави той.

През лятото Манчестър Сити привлече хърватите Йошко Гвардиол и Матео Ковачич за общо около 110 милиона лири. В същото време Челси взе осем нови, като само през последната седмица „сините“ похарчиха около 160 милиона лири за халфовете Мойсес Кайседо и Ромео Лавия.

„Не критикувам Челси и за секунда. Но смятам, че ако ние бяхме в такава ситуация, вече щяхме да сме мъртви. Нека те харчат, както намерят за добре. Това е бизнес. Те продадоха доста играчи това лято, така че могат да си го позволят“, обобщи Гуардиола.