Боксовата легенда Майк Тайсън ще бъде в ъгъла на звездата на смесените бойни спортове Франсис Нгану по време на боя му срещу Тайсън Фюри в Саудитска Арабия на 29 октомври, съобщи Франс прес..

Нгану и бившият шампион в тежка категория обявиха партньорството си в комюнике в четвъртък. „Не е тайна за никого, че подкрепям Нгану на 100% в този сблъсък на шампиони“, заяви Тайсън, който ще участва и в подготовката на боя. „Той има много тежък удар и когато той се стовари, това е краят на мача. Нямам търпение да работя с Нгану и да му помогна да премине на боксовия ринг“, обясни американецът.

Нгану няма отличия в професионалния бокс, но 36-годишният камерунски боец си е изградил слава на опасен съперник. Той е спечелил 17 от своите 29 професионални мача, като 12 от тях са с нокаут. Нгану ще спечели повече пари от двубоя си с Фюри, отколкото в цялата си кариера до момента.

Според него решението да се обърне към Тайсън „е едно от най-добрите, които можеш да взема. Неговият опит и интелект на боксьор ще бъдат важни, за да подобря моята техника под негово ръководство и да спечелия този супер двубой“, каза Хищника, както наричат Нгану.

БНР