Шефът на „Мерцедес“ Тото Волф заяви, че доминацията на Макс Ферстапен във Формула 1 изглежда толкова сериозна в момента че все едно той се състезава със съперници от младежките серии.

Ферстапен записа деветата си победа за сезона вчера в Гран при на Унгария с аванс от повече от половин минута пред втория Ландо Норис (Великобритания) с „МакЛарън“, продължавайки серията „Ред Бул“ на 11 поредни успеха от старта на кампанията, след като другите два старта бяха спечелени от съотборника му Серхио Перес (Мексико).

Нидерландецът вече има преднина от 110 точки на върха на генералното класиране в средата на кампанията, в която той търси на трета поредна световна титла.
   
„Все едно гледахме болиди от Формула 2 срещу кола от Формула 1. Сред болидите от Формула 2 нашата беше бърза, но колата от Формула 1 спечели с 33 секунди“, коментира Волф, цитиран от Ройтерс.

„Имахме втората най-бърза машина и може би трябваше да вземем второто място, но това е без значение, защото (Люис) Хамилтън остана трети на 39 секунди. Борим се за победата във всяко състезание, но виждайки темпото на Макс, реалността е жестока. Просто трябва да признаем, че „Ред Бул“ явно си върши най-добра работа“, допълни той.