Форумът, който събра най-добрите състезателки на възраст между 13 и 15 години, се проведе за втори път в историята, а в Клуж-Напока българките се окичиха с общо 6 медала – 3 златни и 3 сребърни.
„По-добри сме в артистичността с уреда. Според мен сме по-технични. Когато започнем да се състезаваме на възраст жени ще се стараем повече. Искаме да постигнем много неща. Очакванията тежат „, сподели Елвира Краснобаева.
„Всички ние имахме висока заложена трудност, но това ни помогна да бъдем по-напред в класирането. Затова трябва да изработваме много добре съчетанията. Надяваме се да влезнем бързо на възраст жени и да ни приемат добре, за да може да се класираме възможно най-добре“, поясни Никол Тодорова.
„Когато знаеш, че някой очаква много от теб, това те мотивира всеки ден да си в залата и да работиш по най-добрия начин, за да постигнеш най-доброто на големите състезания“, добави Ева Емилова.
„При ансамбъла просто трябва да се отпуснем всички, за да се опознаем възможно най-много. Трябва да можем да предвиждаме какво мисли другата, как ще действа тя и какво на е готова, Лишенията си струват. Подкрепата на близките е много важна, защото без нея е по-трудно да се справиш когато си сам“, допълни Цветейоана Пейчева.