Левски победи Пирин (Благоевград) с 2:1 в учебна игра на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Това бе първа проверка и за двата отбора, които започнаха подготовката си преди броени дни. „Сините“ вкараха голове в първата и последната минута на мача чрез Преслав Бачев и Рикардиньо от дузпа, а между тях се разписа Даниил Кондраков за „орлетата“.

Левски започна мача с Николай Михайлов на вратата и титулярна защита – Петрис, Сундберг, Кордоба и Цунами, а халфовата линия и нападението бяха изградени само от юноши на тима. Новият треньор на домакините Николай Костов заложи на схема на игра 4-3-3, както и на продължително владеене на топката. Пирин бе воден от Радослав Митревски след напускането на Христо Янев.

„Сините“ откриха резултата още преди да изтече първата минута, след като Асен Митков пусна пас между няколко защитника за Преслав Бачев, който с левия крак технично преодоля вратаря Ковальов.
Пирин изравни в 27-ата минута, след като първоначално Михайлов отрази удар на Тасев, но не успя да хване топката, а Даниил Кондраков бе точен при добавката.

До почивката удари за Левски опитаха Антоан Стоянов и Кристиян Йовов.

През второто полувреме новият треньор на Левски Николай Костов пусна изцяло нов отбор, в който отсъстваха само националите на тима, получили по-голяма почивка след европейските квалификации, както и контузените Роналдо и Билал Бари, за когото не се знае кога ще се възстанови.

В 57-ата минута Рикардиньо стреля, вратарят на Пирин парира удара, Ивелин Попов вкара гол при добавката, но последният беше в положение на засада при шута и попадението не беше признато.

В 68-ата минута при открадната топка от защитата на Пирин шут на Ивелин Попов бе блокиран от Вергил Янев.

Малко след това бе показан жълт картон на младия Виктор Любенов от „сините“. Пропуск за домакините направи и Ел Джемили, който стреля с левия крак над напречната греда.

В 85-ата минута Нейтън Олдър нанесе отблизо тежък удар, но вратарят на Пирин Марио Кирев успя да изби топката в корнер. В 89-ата минута Уелтън се вклини между двама защитници на гостите в наказателното поле и бе съборен, като Рикардиньо хладнокръвно донесе успеха от отсъдената дузпа с удар в долния ляв ъгъл на вратата.

Във вторник Левски заминава за лагер в Правец, където ще изиграе три контроли – срещу Етър, Марица (Пловдив) и вицешампиона на Кипър Апоел Никозия. БНР