Лионел Меси вкара най-бързия гол в кариерата си за националния отбор и Аржентина се наложи с 2:0 срещу Австралия в контролна среща по футбол в китайската столица Пекин. 

Меси зарадва пълните трибуни на стадиона с попадение още в 79-ата секунда, гогато получи подаване от Енцо Фернандес. Звездата на аржентинския футбол, който ще играе на клубно ниво за Интер Маями, дриблира покрай двама защитници на Австралия и преодоля вратаря с удар извън наказателното поле. 

Меси вече е с голове в седем поредни мача на Аржентина и не показва признаци на регрес, въпреки че следващата седмица ще навърши 36 години. 

„Не видях никъде жълти фланелки (на Австралия). Надявам се Меси да е получил някакъв процент от продажбата на фланелки. Никога през живота ми не бях виждал толкова много екипи на Аржентина с номер 10“, заяви австралийският селекционер Греъм Арнолд преди мача.

Аржентина увеличи преднината си през второто полувреме, когато Родриго Де Паул центрира в наказателното поле и резервата Херман Пецела се разписа с глава за крайното 2:0. БТА