Станимир Стоилов е сред кандидатите за нов старши треньор на кипърския футболен вицешампион АПОЕЛ Никозия, местното издание „Катимерини“.

Управата на „синьо-жълтите“ взе решение да се раздели с досегашния сръбски наставник Владан Милоевич, а президентът Продромос Петридис обяви, че е възложил задачата за търсене на негов заместник на спортно-техническото ръководство, като усилията са насочени към договарянето на нов специалист още до края на тази седмица.
 
Стоилов, който напусна кормилото на Левски в началото на април, познава кипърския футбол. Той води друг местен гранд Анортозис за около половин година през сезон 2020/2011.

Първи в листата на кандидатите е Душан Керкез, който в момента води Чукарички в родна Сърбия, пише „Катимерини“. Според изданието от АПОЕЛ вече са разговаряли с 47-годишния наставник, но няма да бъде лесно да бъде привлечен, като отговорът му се очаква в следващите 2-3 дни.
    
Друг вариант е бившият гръцки национал Йоргос Донис, който на два пъти вече е водил АПОЕЛ. 53-годишният Донис наскоро обяви, че напуска Ал-Фател (Саудитска Арабия), но високите му финансови изисквания може да се окажат сериозна пречка. 
 
„Катимерини“ съобщава, че името на Станимир Стоилов също е в списъка, както и на още един чуждестранен треньор, който преди няколко години е работил в друг кипърския отбор.  
 
В АПОЕЛ играе и българинът Георги Костадинов.

По-рано през месеца пък се появиха информации за интерес към Стоилов и от страна на гръцкия елитен Арис Солун. БТА