Отборите на Канада и Латвия ще се изправят помежду си в полуфинал на Световното първенство по хокей на лед. Канадците се наложиха над тима на Финландия с 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), докато Латвия надигра Швеция с 3:1 (1:0, 0:1, 2:0).

Джак Куин откри резултата за тима на Канада в първия период в мача срещу домакина Финландия, игран в Тампере пред повече от 11 500 зрители. Канадците си гарантираха успеха с попадения на Самюел Бле и Майкъл Карконе за 3:0, преди Теему Хартикайнен да върне едно подание за финландците. Тайлър Тофоли оформи крайното 4:1 за Канада на празна врата две минути преди края на редовното време, когато тимът на Финландия пое много рискове.

В последния четвърфинал Латвия надигра Швеция в Рига. Данс Локмелис откри резултата за домакините в първия период, но Тимоти Лийерген изравни за шведите във втората част. Латвия се възползва от предимството си в края и победи благодарение на голове на Микс Индрасис и Яникс Якс.

Канада и Латвия ще играят полуфинала си утре, а в другия полуфинал, който също е в събота, ще се срещнат отборите на САЩ и Германия. БТА