Единият от домакините на Световното първенство по хокей на лед за мъже Финландия постигна първа победа. Шампионатът се провежда в Рига (Латвия) и Тампере (Финландия), като ще продължи до 28 май.

Финландският национален тим, който е олимпийски шампион и действащ световен първенец, надви Германия с 4:3 във втория си мач от група „А“ на турнира пред 11 712 зрители в Тампере. Финландците заемат четвърто място във временното класиране с 3 точки. На първите три позиции към момента са съставите на САЩ, Дания и Швеция.

Отборът на Германия допусна второ поражение и остава седми.

За Финландия се разписаха Йоел Армия, Сакари Манинен на два пъти и Мико Лехтонен, а за Германия точни бяха Марсел Ньобелс, Кай Висман и Джон-Джейсън Петерка.

Другият домакин Латвия отстъпи пред Словакия с 1:2 пред 8 930 души, изпълнили „Арена Рига“. За латвийците загубата бе втора и те държат седмото място във временното подреждане в група „В“.

Съставът на Словакия е четвърти с победа и поражение до момента, а първите три места заемат Швейцария, Канада и Чехия.

Матуш Сукел даде преднина на Словакия, домакините от Латвия изравниха чрез Родриго Аболс във втория период, но Марек Хривик донесе победата на словаците в края. БТА