Манчестър Юнайтед пропиля два гола аванс и завърши наравно 2:2 при гостуването си на Тотнъм в последния мач от 33-тия кръг на Висшата лига.

Джейдън Санчо откри за „червените дяволи“ още в седмата минута на мача след комбинация с Маркъс Рашфорд, а именно нападателят бе автор на втория гол в 44-тата минута след пас на Бруно Фернандеш.

Така Манчестър Юнайтед се оттегли на почивката с преднина от 2:0, като авансът на 20-кратните шампиони на Англия можеше да бъде и по-голям, ако не бяха намесите на вратаря Фрейзър Форстър.

На почивката Райън Мейсън, който ще води Тотнъм до края на сезона, внесе нужните корекции в състава си и домакините показаха друго лице през второто полувреме. В 55-ата минута Педро Поро намали след подаване на Хари Кейн, а в ответната атака Бруно Фернандеш уцели напречната греда и пропусна да възстанови преднината от два гола на гостите.

До края на мача играта бе двуостра, но Тотнъм успя да използва по-правилно шансовете си и в 79-ата минута Хюн-Мин Сон точен за крайното 2:2.

В класирането Манчестър Юнайтед запази четвъртото си място с 60 точки от 31 изиграни мача. Тотнъм е пети с 54 точки от 33 срещи.

Нюкасъл изглежда все по-близо до място в топ 4 и класиране за Шампионската лига през следващия сезон, след като спечели с 4:1 визитата си на Евертън в един от класическите сблъсъци в английския футбол.

„Свраките“ вкараха поне четири гола за трети път в рамките на последните си пет мача, а точни за успеха бяха Калъм Уилсън на два пъти, Жоелинтон и Джейкъб Мърфи. Гол на Фабиан Шер в самия край на мача пък бе отменен заради засада.

За Евертън почетното попадение бе дело на Дуайт МакНийл в 80-ата минута, но то бе крайно недостатъчно на „карамелите“, за да избегнат третата си загуба в последните си четири срещи.

Уилсън даде преднина на „свраките“ в 28-мата минута, а Жоелинтон удвои в 72-рата, което даде начало на френетични 10 минути на „Гудисън Парк“. 180 секунди Уилсън направи преднината на гостите класическа, преди МакНийл да намали. В ответната атака Мърфи възстанови аванса от три гола на „свраките“.

С победата Нюкасъл събра 62 точки, с които заема трето място в класирането. Евертън е на предпоследната 19-а позиция с 28 точки, само на две от спасителния бряг пет кръга преди края.

Почти невъзможна обаче се очертава задачата за спасение на Саутхямптън. „Светците“ допуснаха поражение с 0:1 от местния съперник Борнемут и остават на последното 20-о място в класирането с 24 точки, на шест зад 17-ия Нотингам Форест.

Маркъс Таверниър вкара единствения гол в мача на стадион „Сейнт Мери“, а в края му гол на Че Адамс за домакините бе отменен заради засада.

За Борнемут победата е практическа гаранция за запазване на мястото в елита и през следващия сезон. „Черешките“, които печелят за трети път в последните си четири мача, имат 36 точки и заемат 14-о място в класирането.

Източник: Георги Крумов, БТА