Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола достига за рекорден десети път до полуфинал в Шампионска лига като треньор. Специалистът изведе тима до тази фаза на турнира след равенство 1:1 на реванша срещу Байерн и общ резултат 4:1 от двата мача.

Сити записа 15-и пореден мач без загуба във всички турнири и за трета поредна година достигна до полуфиналите в Шампионска лига, където ще срещне Реал (Мадрид). 

„Много съм щастлив, че ще играя на полуфинал със Сити за трети пореден път“, каза Гуардиола. 

„Байерн не ни изненада, видяхте колко са добри. Ключови в такива мачове са детайлите. В тези два мача в правилните моменти бяхме на ниво“, заяви испанецът, който беше треньор на Байерн от 2013 до 2016 г.

„През второто полувреме коригирахме някои неща и от първата минута на второто полувреме усещахме, че контролираме мача“, добави той.

Мениджърът призна, че играчите му са уморени преди полуфинала за Купата на Англия срещу Шефилд Юнайтед на „Уембли“ този уикенд.

„Отборът е изтощен, така че не знам как ще се възстановим, за да играем срещу Шефилд Юнайтед в събота. Толкова е натоварващо“, каза Гуардиола пред BT Sport.

Треньорът на Байерн Томас Тухел пък похвали отбора си.

„Много съм доволен от двата мача срещу Манчестър Сити и от начина, по който се представихме на реванша“, каза Тухел пред репортери.

„Завършихме наравно с най-добрия отбор в Европа в момента. Имаше разлика в самочувствието и формата. За малкото положения, които допуснахме в двата мача, бяхме наказани. Не мисля, че резултатът отразява показаното“, каза Тухел.

„Имахме достатъчно шансове. Но за да победиш най-добрия отбор, ти трябват повече от 100 процента. Имаш нужда и от малко късмет, някой рикошет, статично положение и трябва да реализираш онези златни шансове, които получаваш. Държахме Сити под напрежение, дори повече, отколкото в Манчестър. Но, както миналата седмица, нямахме късмет“, добави Тухел.

Източник: БНР