Серхио Перес спечели Гран при на Саудитска Арабия, втори кръг от шампионата във Формула 1. Състезателят на Ред Бул започна от първа позиция днешната надпревара, докато неговият съотборник Макс Ферстапен беше 15-ти в началото, но се пребори за второто място в подреждането.

Перес беше задминат за кратко от Фернандо Алонсо, но петият успех в неговата кариера не беше застрашен сериозно. Мексиканецът пое лидерството в четвъртата обиколка, въпреки че трябваше да изтърпи наказание от пет секунди. 

Серхио Перес завърши 50-те обиколка за 1:21:14.894 часа.

Алонсо от отбора на Астън Мартин остана на трето място, също както и преди две седмици в Бахрейн. Испанецът е на 20.728 секунди зад Серхио Перес.

Световният шампион Ферстапен се изкачи до втората позиция в 25-ата обиколка на трасето по улиците на Джеда, дълго 6,174 километра. Нидерландецът имаше проблем в края на състезанието, но успя да се справи и да запази позицията си, приключвайки 5,355 секунди след победителя.

Макс Ферстапен остава на върха в класирането при пилотите, благодарение на допълнителната точка, спечелена от най-бързата обиколка в днешната надпревара.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън от тима на Мерцедес остана на пето място в Саудитска Арабия, нa повече от половин минути след Перес.

Третият кръг от шампионата във Формула 1 е на 2 април в Австралия.

Източник: БНР