Испанският специалист Луис Енрике може да оглави Челси, ако Греъм Потър се оттегли от поста на мениджър на клуба, съобщава Sport. За този пост кандидатства и бившият треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан, който в момента е без работа. Въпреки клубния опит на френския специалист, ръководство на лондончани е по-склонно да избере Енрике.

Зидан беше треньор на Реал Мадрид от 2016 до 2018 г. и от 2019 до 2021 г. „Белия балет“ под негово ръководство спечели три пъти Шампионската лига, два пъти – първенството на Испания, Суперкупата на страната, Световното клубно първенство и Суперкупата на УЕФА.

Енрике беше уволнен от националния отбор на Испания след отпадането на тима от Световното първенство през 2022 г. от Мароко на 1/8-финалите.

Преди да се присъедини към националния отбор, 52-годишният треньор бе начело на Барселона, Селта и Рома. Под негово ръководство каталунците станаха два пъти шампиони на Испания, спечелиха три пъти Купата на Испания, а също така спечелиха Шампионската лига през сезон 2014/15 и Суперкупата на УЕФА.

Източник: Боян Денчев, БТА