Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че отборът му сам си е виновен за загубата от Манчестър Сити, тъй като е допуснал твърде много необичайни грешки. Испанецът изрази съжаление за поражението с 1:3, което свали „артилеристите“ от върха в класирането. До почивката резултатът бе 1:1, Арсенал имаше игровото предимство, но след паузата Манчестър Сити бе пълен господар на терена.

„Разочаровани сме. Много е трудно да се играе на тяхното ниво, но това е единственият шанс да ги победиш. Мисля, че в много моменти ние бяхме по-добрият отбор, но просто им подарихме три гола. В мачове като този нямаш право на грешка. Трябва да осъзнаем, че загубихме мача и това е. Трябва да продължим напред, защото показахме игра на добро ниво. Атмосфера на стадиона беше невероятна и наистина е жалко, че не успяхме да вземем три точки“, каза Артета.

Той отдаде спада в играта през второто полувреме на комбинация от неточности. 

„Допуснахме елементарни грешки. Габриел беше извън терена, когато вкарахме топката в игра и я загубихме в собствената си половина. Не знам дали ни липсваше опит, или просто имахме лош късмет. Не съм виждал Томиясу да прави подобен пас назад за седем години. Но днес го направи и го сбърка. Това е част от играта, а Манчестър Сили има качествата, за да наказва такива неточности. Всички момчета бяха в лошо настроение в съблекалнята, тъй като знаят, че можехме да вземем нещо повече от този мач. Все още ни предстоят три месеца от сезона и можем да мислим само за утре. Това е най-важното“, добави Артета.

Източник: Георги Крумов, БТА