Диего Симеоне не обмисля да напусне Атлетико Мадрид, въпреки че пред отбора се задава нов сезон без трофей. Аржентинският треньор видя как отборът му изпусна преднина от един гол, за да бъде елиминиран от турнира за Купата на краля от Реал Мадрид с 1:3 след продължения на „Сантяго Бернабеу“.

Отборът му в момента е на четвърто място в първенството, на 13 точки зад лидера Барселона, а освен това отпадна от европейските турнири.

Но Симеоне потвърди привързаността си към Атлетико след загубата, като заяви, че няма да напусне тима.

„Аз съм невероятно щастлив да бъда в Атлетико“, каза той. „Така е от деня, в който пристигнах. Ще дам всичко до момента, в който напусна“, уточни той. „Ще дам 1000 процента за отбора и клуба. Искам да работя с радост и ентусиазъм“, каза още треньорът.

Атлетико завърши мача с 10 души, след като Стефан Савич пропусна продълженията заради два жълти картона.

Възмущението на играчите на Атлети, които искаха втори жълт картон за Дани Себайос за нарушение преди това, се разгоря след мача.

Вратарят Ян Облак бе категоричен, че отношението на съдиите към тима не е било честно, но призна, че са свикнали с подобни трудности. „Това беше червен картон за нас, трябваше да има такъв и за тях. Мисля, че бе длъжен да покаже втори жълт картон. Така бе решение и сме свикнали. Въпреки това се борим докрай срещу всички“, каза словенецът. 

Източник: Христо Бонински, БТА