Андрю Маняпане вкара един гол и подаде за други два, включително и победния на Дилиън Дюб, при успеха на Калгари Флеймс с 4:3 над гостуващия Кълъмбъс Блу Джакетс след продължение.

Уолкър Дюр и Назем Кадри дадоха солиден аванс на канадския тим с голове в края на първата и началото на втората третина, но Кълъмбъс отговори с попадения на Кирил Марченко и Патрик Лайне, с които в рамките на само 49 секунди, с които гостите изравниха резултата.

Все пак малко преди края на втория период Калгари отново поведе с попадение на Маняпане, за да могат „синята якета“ да изравнят за 3:3 чрез Буун Дженър в началото на последната третина.

Две минути и 25 секунди след началото на продължението Дюб вкара победния гол за „пламъците“ с 49-ия точен удар на тима към вратата на Йоонас Корписало, като така нанесе четвърто поражение на гостите в последните им пет мача.

С продължение се реши и мачът между Далас Старс и Бъфало Сейбърс, в който гостите от Бъфало спечелиха с 3:2.

В герой за „сабите“ се превърна Оуен Пауър, който реализира 56 секунди след старта на добавените пет минути.

Преди това двата отбора си размениха по един гол в първата и третата третина. Джейми Бен даде аванс на „звездите“ по-малко от две минути след старта на двубоя, но Расмус Далин изравни в 12-ата минута на мача.

Бъфало поведе за пръв път в резултата 104 секунди след старта на третата третина с гол на Виктор Олофсон, но Джейсън Робъртсън бързо възстанови равенството.

В продължението Пауър заби победната шайби в близкия ъгъл на Джейк Йотингер, като така донесе третата поредна победа на тима си.

Уилям Ниландер се отличи с два гола и две асистенции при изразителния успех на Торонто Мейпъл Лийфс с 5:2 над гостуващия Ню Йорк Айлендърс в друг мач от програмата на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Андерс Лий на два пъти извеждаше гостите от Ню Йорк напред в резултата – веднъж в първата и веднъж във втората третина, но с голове на Ниландер, Джон Таварес, Кале Ярнкрок и отново Ниландер „кленовите листа“ поведоха с 4:2 до приключването на втория период. Крайното 5:2 бе оформено звездата на тима Остън Матюс, като това бе единственият гол за Торонто, в който Ниландер не бе замесен.

В последния двубой от тази нощ Ню Йорк Рейнджърс бе повече от убедителен при домакинството си на Флорида Пантърс за победата с 6:2.

„Рейнджърите“ спечелиха всяка една от трите части на мача, съответно с 2:1, 1:0 и 3:1, а головете за успеха им вкараха Мика Зибанеджад на два пъти и Адам Фокс, Джими Весей, Алекси Лафрение и Филип Хитил.

За Флорида Картър Ферхеге и Александър Барков вкараха утешителните попадения. 

Източник: Георги Крумов, БТА