Джъд Тръмп спечели втора титла от престижния турнир от „Тройната корона“ – Мастърс, след като във финала на надпреварата се наложи над Марк Уилямс с 10-8 фрейма. В зрелищен сблъсък двамата предложиха на зрителите в Лондон много качествен снукър, като в крайна сметка Асото ликува, стартирайки годината с трофей.

Срещата започна отлично за трикратния световен шампион, който поведе след брейк от 138 точки. Тръмп влезе в серия от четири поредни, гарнирани с брейкове от 61, 106 и 73 пункта. Уелският му опонент отвърна на предизвикателството, намалявайки на 3-4 след брейкове от 100 и 60, преди англичанинът да спре поредицата със серия от 89.

Двамата си размениха по един халф-сенчъри брейк, преди Уилямс да изравни след 80 и 52. Той стигна до пълен обрат, но Тръмп направи резултата 7-7 – и двете партии бяха изключително оспорвани и фрагментарни. 107 на Уилямс го доближиха на два фрейма от титлата, но това бе и всичко от уелсеца. Тръмп взе следващите три партии, а с това и трофея, след като открадна 17-та партия след брейк от 59, а след това приключи нещата след страхотни 126.

Източник: БНР

Photo by Dan Burton on Unsplash