Отборът на Норвегия спечели щафетата на 4х7,5 км в германския зимен център Руполдинг. Тимът в състав Холм Леграйд, Тарей Бьо, Ветле Кристиансен и Йоханес Тингес Бьо завърши с време 1:10:51.4 часа.

На второ място остана тимът на Германия в състав Давид Цобел, Йоханес Кун, Бенедикт Дол и Роман Реес, който завърши на 20.1 секунди зад победителя, а трети е Франция (Ерик Перо, Кентен Фийон Майе, Антонен Гигона и Фабиен Клод), който остана на 55.6 секунди след най-доброто време.

В класирането следват тимовете на Швеция, Италия и Украйна.

На първите два поста водеше тимът на Франция, след това лидерството пое отборът на Германия за кратко, но в крайна сметка Норвегия не остави съмнение в превъзходството си.

България в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Константин Василев завърши на 14-о място. Тимът финишира на 3:52.1 минути от норвежците и използва 7 допълнителни патрона. Владимир Илиев направи най-добро представяне от родния тим, като успя да предаде щафетата девети. Това е най-доброто представяне на тима ни през сезона, като на предишната щафета България завърши на 17-о място.

В класирането по нации България е на 18-о място с 1731 точки до момента. 

Източник: Христо Бонински, БТА