Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола критикува представянето на своя отбор след отпадането от Купата на Лигата на Англия. „Гражданите“ загубиха изненадващо от последния във Висшата лига Саутхямптън с 0:2 на четвъртфиналите в турнира.

Сити е хегемон в този турнир в последните години, като печели Купата шест пъти от 2014 година насам и едва за втори път в тези сезони отпада преди полуфиналите.

„Гражданите“ бяха неефективни в атака и не успяха да отбележат гол едва за трети път, откакто Гуардиола е треньор на тима.

„Не вкарахме гол, защото не бяхме достатъчно добри“, каза той пред Скай Спортс.

Саутхямптън отбеляза два гола до 30-а минута и след това се защитаваше добре, макар че гостите от Манчестър владееша топката в над 70  процента от игровото време.

„По-добрият отбор спечели. Не играхме добре, особено в началото. Когато не си готов да играеш този мач, закъсняваш с един инч и не отбелязваш гол. Когато си подготвен, вкарваш. Днес беше лоша вечер, съперникът беше по-добър, така че трябва да ги поздравим. За да спечелиш мачове, трябва да го заслужиш, а тази вечер ние не го заслужихме“, каза още Гуардиола.

Източник: Мирослав Димитров, БТА