Маркъс Рашфорд беше в основната на трите попадения при победата на Манчестър Юнайтед с 3:1 срещу Евертън на „Олд Трафорд“ в среща от третия кръг на турнира за Купата на Англия по футбол.

Антони откри резултата още в 4-ата минута, а Конър Коуди изравни в 14-ата след грешка на Давид Де Хеа. Автогол на Коуди в началото на втората част даде аванс на „червените дяволи“, а Рашфорд се разписа от дузпа в края на срещата.

Така Манчестър Юнайтед записа седма поредна победа във всички турнири и продължава да се бори за трофеи на четири фронта.

Юнайтед поведе в резултата след само четири минути, след като Рашфорд преодоля футболист на съперника и подаде на Антони, който не сгреши. Малко по-късно можеше да се стигне до 2:0, но удар на Антони премина покрай гредата.

Евертън стигна до изравнителен гол в 14-ата минута, след като Де Хеа пропусна топката през краката си след удар на Коуди. Малко преди попадението Демарай Грей удари греда.

Рашфорд отново изигра голяма роля за втория гол на Юнайтед, след като ниското му центриране беше засечено в собствената му мрежа от Конър Коуди.

Нападателят на Евертън Доминик Калвърт-Люин вкара гол в 74-ата минута, но той беше отменен заради засада след намеса на системата за видеоповторение ВАР.

В седмата минута на добавеното време Маркъс Рашфорд оформи крайното 3:1 за Юнайтед след гол от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение на Бен Годфри срещу Алехандро Гарначо.

Източник: Ива Кръстева, БТА