Хари Кейн призна, че споменът за изпусната дузпа на четвъртфинала на Световното първенство срещу Франция ще го преследва цял живот, но няма да му повлияе персонално и професионално, съобщава „Ройтерс“.

„Вероятно ще го помня през целия ми живот, но това е част от играта. Това обаче няма да ме промени като играч и човек. Ще продължа да работя здраво, за да се подобря“, каза Кейн пред „Ивнинг Стандард“.

„След като се случи това нещо, просто исках да играя отново колкото се може по-скоро, за де се освободя от това. Беше труден момент за мен. Никога не е лесно да преминеш през нещо, но това е част от върховете и паденията в нашия спорт“, смята капитанът на Тотнъм.

В последните мачове на Тотнът Кейн отбеляза три гола в също толкова мача, като вкара два при победата над Кристъл Палас с 4:0 в сряда.

„Това ми даде още повече желание да бъде успешен. Такива вечери са хубави за мен и за отбора и имахме нужда от това след последните резултати“, добави той.

„Щастлив съм, че Саутгейт остана начело на Англия. Мисля, че имаме недовършена работа с него, а той е фантастичен треньор“, добави Кейн.

„Бяхме силни на турнири и малки детайли решиха нещата. Ще бъде хубаво, ако имаме нов шанс на Европейското първенство със същия отбор и щаб“, смята нападателят.

Източник: Христо Бонински, БТА