Британецът Тайсън Фюри и украинецът Олександър Усик са постигнали споразумение за мач помежду си в началото на 2023 година, който ще определи безспорния световен шампион в тежка категория на професионалния бокс. Това съобщи промоутърът на англичанина Боб Аръм за „Скай Спортс“.

Фюри отправи предизвикателство към Усик, шампион във версиите Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO), след като защити титла си на Световния боксов съвет (WBC) след победа в десетия рунд срещу сънародника си Дерек Чисора по-рано през месеца.

Точната дата и място на двубоя все още се дискутират.

„Двамата се съгласиха следващата среща да бъде помежду им. Усик ми е добър приятел, той е много интелигентен. Тайсън е Супермен и като спортист, и като интелект. Те искат да се изправят един срещу друг на ринга“, коментира Аръм.

Той добави, че са получили сериозни финансови оферти за домакинство на двубоя от Средния Изток, но има възможност срещата да се състои и във Великобритания.

„Окончателното решение ще бъде взето скоро. Всичко ще бъде уточнено, надявам се, още до края на тази година“, каза Аръм.    

Източник: Димитър Вельов, БТА