Бившите национали Михаел Балак и Сами Кедира призоваха за промени в Германската футболна федерация (ДФБ) след второто поредно отпадане на отбора в груповата фаза на Световното първенство, пише агенция ДПА.

„Трябва да бъде преобърнат всеки камък в ДФБ“, заяви Балак в интервю за Magenta.

„Абсолютно всяка позиция трябва да бъде поставена под въпрос, включително тази на национален селекционер. Не говоря обаче лично само за Ханзи Флик. Трябва да бъде сформиран отбор, който отново да играе успешен футбол“.

„Германия загуби уважението от противниците и трябва да си го върне. Футболистите трябва да бъдат учени наново на всичко. Може би в последните години фокусът ни се измести към други неща и това трябва да бъде коригирано“.

Медиите в страната спекулират, че германците са били разсеяни от продължаващия спор с ФИФА за носенето на ленти в цветовете на дъгата. Според Кедира обаче, проблемът се корени в развитието на футболистите.

„Проблемът е в тренировките и в това, че имаме футболисти, които рискуват твърде много в мачовете. Тази игра е много повече от това. Нужна е и психика“, каза той за ARD.

Източник: Ивайло Георгиев, БТА