Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси заяви, че съотборниците му са показали характер, след като той пропусна дузпа в края на първото полувреме при победата с 2:0 над Полша. Успехът класира гаучосите за осминафиналите на световното първенство в Катар, където те ще срещнат Австралия. Точни за победата на двукратните световни шампиони бяха Алексис Мак Алистър и Хулиан Алварес през второто полувреме.

„Отборът показа силата си след грешката, която допуснах аз“, каза Меси, който задмина Диего Марадона по брой мачове за Аржентина на световни първенства с 22.

„Ние знаехме, че един гол ще промени мача. Предишният мач, в който победихме Мексико, ни даде много увереност и спокойствие и излязохме на терена единствено с мисълта за нова победа“, заяви Меси.

„Предстоящият мач с Австралия ще бъде много труден. Всеки може да победи всеки и силите са страшно изравнени. Трябва да се подготвим за предстоящия мач по най-добрия начин. Трябва и да останем спокойни и да подхождаме мач за мач. Сега световното първенство за нас започва отначало. Надявам се, че ще продължим с играта, която показахме днес“, каза веднага след срещата Меси пред телевизионните камери.

Защитникът Николас Отаменди също подчерта силата на аржентинците.

„Това е отбор, който играе по-добре под напрежение и това се видя добре. Днес трябваше да изиграем един финал и не загубихме концентрация в нито един момент“, посочи бранителят на Бенфика.

Източник: Георги Крумов, БТА