Испания и Германия не успяха да излъчат победител в дербито от Група Е на Мондиал 2022. Алваро Мората вкара за Испания в 62-ата минута, а Никлай Фюлкруг изравни 7 минути преди края на двубоя. Нападателят на Вердер, който е съотборник на Илия Груев, вкара изключително важен гол, който остави Германия в играта след загубата преди няколко дни от Япония.

В 5-ата минута Испания направи първа добра атака, но в крайна сметка не завърши с удар. В 7-ата минута Дани Олмо нанесе страхотен удар, Мануел Нойер докосна топката и тя се удари в гредата, излизайки в ъглов удар. В 10-ата минута Германия направи много бърза контраатака, която обаче първо бе спряна от вратаря Унай Симон, но в крайна сметка се оказа, че има засада и евентуален гол нямаше да бъде зачетен.

След бурното начало в първите 10 минути двата отбора задържаха топката по-дълго в централната зона на терена. В 22-ата минута Жорди Алба опита да обстрелва втарата на Нойер от дистанция, а топката мина покрай десния стълб.

3 минути след удара на Алба дойде такъв и към вратата на Унай Симон. Отрави го Серж Гнабри, като изпрати топката в аут. В 33-ата минута Испания направи добра атака, която завърши с опасен удар на Феран Торес, но бе маркирана засада.

5 минути преди края на първото полувреме Германия отбеляза гол, който обаче не бе зачетен. Немците имаха възможност да изпълни прпяк свободен удар, топката кацна на главата на Антонио Рюдигер, който я вкара в мрежата, но след преглед на ВАР голът не бе зачетен, тъй като се оказа, че защитникът е в засада.

Втората част започна с по една добра атака и на двата отбора. При тази на Испания топката попадна в Мануел Нойер, а при тази на Германия бе маркирана засада. В 50-ата минута немците имаха шанс за изпълнят пряк свободен удар. След неговото изпълнение обаче не се случи нищо съществено и топката излезе в аут.

Германия имаше добра възможност в 55-ата минута, Кимих стреля, но Симон спаси. В 62-ата минута Испания проби Германия. Ла Фурия направи хубава атака отляво, Жорди Алба центрира топката към Алваро Мората, който с едно докосване я изпрати в мрежата на Германия. В 65-ата минута Асенсио пропусна златен шанс да вкара втори гол на Германия. Той получи топката на границата на наказателното поле и стреля веднага, но изпрати топката в аут. В 73-ата минута Мусиала излезе на чиста позиция, стреля, но Унай Симон спаси.

В 84-ата минута Германия изравни. Немците направиха добра атака, която завърши с пас в наказателното поле. Там топката стигна най-бързо нападателят на Вердер Никлас Фюлкруг, който с мощен удар я пради под гредата на Унай Симон. В последната минута на продължението Германия можеше да отбележи победен гол, но Родри изчисти топката в корнер.

Източник: Tribune