Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси  определи Франция и Бразилия са големите съперници на Аржентина за световната титла в Катар. Звездата похвали и състава на Испания, който по думите му може да стигне далеч, въпреки младия състав, с който разполага.

„Всеки противник е труден по един или друг начин. Не забравяйте, че нямахме много срещи с отбори от Европа. Но и тези отбори не обичат да играят срещу нас. На европейските отбори им е трудно с южноамериканците. Мисля, че пристигнахме в Катар навреме. Но не трябва да обръщаме внимание на истеричните мнения на хората,  които ни обявиха предварително за шампиони. Необходимо е да вървим напред в турнира стъпка по стъпка. Франция всява страх, има класни играчи и треньор. Бразилия също има много качествен състав, няма достатъчно баланс, но имат Неймар. Испанците са млади, но имат ясна идея в играта“, каза Меси в интервю за програмата Universo Valdano на телевизия Movistar.

Аржентинецът констатира, че е все по-трудно да се появи нестандартен играч, който се отличава, тъй като всичко в съвременния футбол е подчинено на тактиката. 

„Мисля, че футболът се промени много. Сега е трудно да се види играч, който е изключителен. Защото от малък си принуден да играеш по определен начин. По-скоро става въпрос за тактика. Днес е ясно, че всеки отбор прави живота труден за някого, без да има изключителни играчи, които играят по тактически организиран начин“, каза Меси.

Аржентинският нападател на ПСЖ разкри какво не харесва в популярността си.

„Има и лоша страна да си Меси. В много неща бих искал да остана незабележим. Да не привличам вниманието върху себе си и да не се чувствам, че съм наблюдаван през цялото време. Свикнал съм с това. Моето семейство е моето убежище. Познавам жена си от седем-осемгодишен. Когато пристигнах в Барселона, нямахме връзка и разговаряхме веднъж седмично и бързо, за да не е много скъпо. През целия си живот имах тази връзка в главата си, каза Меси.