Мениджърът Юрген Клоп каза, че евентуална промяна в собствеността на Ливърпул няма да повлияе на неговия ангажимент към клуба и омаловажи ролята на евентуални разговори за продажба на клуба. Това изявление идва след като собствениците от Fenway Sports Group (FSG) обявиха, че ще разгледат включването на нови акционери.

Групата FSG стана притежател на Ливърпул през 2010-а година за 300 милиона паунда (342,06 милиона долара), а по-рано тази седмица отговори на информациите, че подготвя продажба с изявлението, че ще проучи възможността за привличане на инвеститори, ако това е в „най-добър интерес“ за Ливърпул.

„Каквото и да се случи, наистина ми харесва как работим заедно с нашите собственици. Но ако има промяна в собствеността, няма проблеми, защото очевидно съм ангажиран с клуба“, каза Клоп пред репортери, след като Ливърпул победи Дарби Каунти с дузпи за Купата на Лигата. Доколкото знам, те наистина търсят инвеститори и смятам, че подобен ход има смисъл.

Друг английски гранд по-рано тази година също смени собствеността си. Челси, който се превърна в европейски колос с парите на Роман Абрамович, вече е в ръцете на Тод Бьоли и компанията му Clearlake Capitals. Но Клоп натърти, че обстоятелствата са различни, ако говорим за напускането на английския футбол от руския олигарх.

„Нашите собственици търсят инвеститори, които да се включат с нови средства. Ситуацията е напълно различна. Челси трябваше да бъде продаден, защото собственикът им имаше проблеми“, каза Клоп по темата.