От ръководството на Левски разпространиха нова декларация срещу БФС. Вчера столичният гранд призова централата да свика извънреден изборен конгрес в началото на 2023-та. Последва отговор от БФС, в който позицията на Левски бе определена като недойстойна.

Днес от „Герена“ излязоха с нова декларация.

Ето и нейното съдържание:


Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на „ПФК Левски“ ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа. Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме“.