Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада отне изборите на Филаделфия 76ърс във втория кръг на драфта през 2023 и 2024 година, след като уличи тима в неправомерни преговори със свободни агенти.

От Лигата заявиха, че са намерили достатъчно доказателства, за да смятам, че клубът е успял да договори привличането на крилата Пи Джей Тъкър и Данюел Хаус преди официалното отваряне на трансферния прозорец за свободните агенти, който бе в 18:00 часа (нюйоркско време) на 30 юни.

37-годишният Тъкър сложи подписа си под договор за три години и 30 милиона долара, докато 29-годишният Хаус получи оферта за два сезона на обща стойност 8,4 милиона долара. Привличането на двамата стана факт, след като Джеймс Хардън се отказа от последната година от договора си на стойност 47,4 милиона долара и подписа нов такъв, който е с приблизително 14,5 милиона по-малък. В това действия на Филаделфия обаче НБА не откри нищо нередно и не наложи допълнителни наказания на тима.

От Филаделфия заявиха, че са съдействали напълно по време на разследването и добавиха, че са фокусирани изцяло върху остатъка от сезона. Сиксърс започнаха кампанията с четири победи и четири загуби в осем мача и заемат шесто място в класирането на Източната конференция.