След две години на ограничения заради пандемията от коронавирус, НБА реши, че отново ще провежда част от мачовете преди сезона и от редовния сезон в чужбина. Така глобализацията трябва да продължи, а американският баскетбол да печели нови пазари.

„Има повече пазар за мачове, отколкото можем да предложим. Светът е голям. Играли сме на много места, но има още твърде много възможности“, каза секретарят на НБА Марк Тейтъм пред агенция „Франс Прес“. Той разкри, че Германия, Италия и Гърция са страни, в които могат да се играят мачове от Националната баскетболна асоциация.

„В даден момент ще се върнем и в Индия“, добави Тейтъм, който предвижда мачове и в Африка.

Тази година мачове от НБА преди старта на сезона на 18 октомври са предвидени в Япония и Абу Даби.

Шампионът в НБА Голдън Стейт Уориърс на Стив Къри ще играе срещу Вашингтон Уизърдс, където играе младата японска звезда Руи Хашимура, на 30 септември и на 2 октомври в зала „Сайтама Супер Арена“ в покрайнините на Токио, където отборът на САЩ спечели олимпийската титла преди година с победа над Франция.

Милуоки Бъкс и Атланта Хоукс ще се срещнат на 6 и 8 октомври в Обединените Арабски Емирства. Маями Хийт и Сан Антонио Спърс ще играят в Мексико на 17 декември, докато Чикаго Булс и Детройт Пистънс ще се изправят един срещу друг в Париж на 19 януари.