Нотингам Форест се завърна на своя стадион Сити Граунд във Висшата лига с победа, надделявайки над Уест Хям с 1:0. Тайво Авони вкара единствения гол в мача в 45-ата минута.

Големият герой за домакините беше вратарят Дийн Хендерсън, който направи няколко ключови спасявания, но и спаси дузпа на Деклан Райс в 65-ата минута. Така Форест печели първата си победа през новия век в елита на Англия, която идва във 2-ия кръг на първенството. Преди днес Нотингам Форест за последно беше домакин в Премиършип през 1999-а година. Уест Хям остава на дъното на класирането, все още без спечелена точка и без отбелязан гол.

Емоциите бяха наистина много на стадиона, включващи отменен гол за домакините, както и изчистване от голлинията от новото попълнение Неко Уилямс, също оказало се решаващо за победата. На стадиона присъства и собственикът на домакините Вангелис Маринакис, който издължа също така и Олимпиакос (Пирея), който имаше щастието да се наслади на успеха.

И сякаш в унисон с модата, мачът беше доминиран от намесата на системата за видеопомощ в полза на съдиите (ВАР). Точно преди попадението за домакините реферът се допита до колегите си в кабинката с мониторите и отмени гол на Саид Бенрама. Гостите смятаха, че са излезли напред в резултата с това попадение, след като Бенрама прати топката във вратата след подаването на Деклан Райс. Но проверката показа, че точно преди топката да влезе в мрежата Михаил Антонио е фаулирал Орел Мангала и това стана причина за отмяна на гола.

 Секунди след това се стигна и до единственото попадение. Ударът на Джеси Лингард се отклони в крака на Бен Джонсън, оттам без да е много наясно Авони просто бутна топката в мрежата.

През второто полувреме домакините опитаха да контролират събитията и дори стигнаха до втори гол, дело на Бренън Джонсън, който обаче беше отменен заради засада. В 65-ата минута Чуковете имаха златен шанс да изравнят, след като съдията Робърт Джоунс отсъди дузпа. Шотландецът Скот Маккена спря с ръка удар на Томаш Соучак точно пред вратаря си, заради което получи и жълт картон. Дийн Хендерсън обаче предугади посоката на изстрела на Райс и направо си улови топката.