Рома победи Лудогорец с 3:1 решителен последен двубой от груповата фаза на Лига Европа пред препълнен стадион и невероятна атмосфера на „Олимпико“, за която спомогна и агитка на разградчани. „Вълците“ продължават да се борят в турнира, докато Лудогорец ще продължи изявите си в Европа в Лигата на конференциите.

Италианците започнаха с натиск и можеха да поведат в четвъртата минута, но ударът на Пелегрини премина покрай гредата. Лудогорец отвърна минути по-късно с опасно центриране на Текпетей, което обаче не достигна до Игор Тиаго.

След изтичането на четвърт час игра Рома натисна и пропиля три добри възможности за две минути, но Ибаньес, Матич и Ел Шаарауи не успяха да се разпишат.

Разградчани също имаха възможност да вкарат, но ударът на Текпетей бе отбит в корнер. Минути по-късно и Якуб Пьотровски шутира, но твърде слабо.

Десет минути по-късно Бърнард Текпетей направи поредния си пропуск пред вратата на Рома, а ударът му за пореден път премина покрай вратата.

Секунди по-късно Рик Джонатан пое топката в собствената си половина, стигна до наказателното поле на домакините и отправи силен удар, с който намери целта за 1:0 със страхотен гол.

Втората част започна с напрежение пред вратата на Лудогорец, но вратарят Сержио Падт се справи с ударите на Николо Дзаниоло и Стефан Ел Шаарауи. Малко след това италианците поискаха дузпа след съмнение за игра с ръка на Недялков, но реферът подмина ситуацията.

Натискът на домакините продължи, а Кристиан Волпато и Крис Смолинг пропуснаха. Рома получи дузпа за фаул срещу Дзаниоло, която Лоренцо Пелегрини реализира за 1:1.

По-малко от десет минути по-късно Рома получи втора дузпа за изблъскване на Дзаниоло в наказателното поле, а Пелегрини отново застана зад топката, пращайки я в мрежата за 2:1.

Четвърт час преди края резервата Нонато вкара изравнителен гол за Лудогорец, но попадението бе отменено заради фаул на Рик Джонатан преди попадението.

Пет минути преди края фаулираният за двете дузпи на Рома Николо Дзаниоло излезе сам срещу вратаря на Лудогорец и прекара топката между краката му за 3:1.

Това не беше всичко в мача и минута преди края Оливие Вердон получи директен червен картон за това, че стъпи върху съперник.

Така победителят в групата Бетис ще продължи към 1/8-финалите в Лига Европа, а Рома ще се бори за мястото си в турнира с отбор от отпадналите от Шампионската лига. Лудогорец продължава към Лигата на конференциите, където ще срещне отбор, завършил на второ място в групата си от турнира.