Световният и европейски шампион от 2013 година Иво Ангелов се завръща на тепиха за държавния личен-отборен шампионат по класическа борба. Схватките започват в четвъртък в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Бившият капитан на националите ще излезе в по-горната за него категория до 63 кг за своя клуб Миньор (Перник), а първият му съперник ще бъде Кристиян Антимов (Дупница).

Последното голямо състезание за Иво Ангелов беше олимпийската квалификация в София през месец май 2021-а. В същата категория дебют пред българска публика ще направи Абу-Муслим Амаев (ЦСКА). 22-годишният чеченец с български паспорт е световен шампион за юноши и ще излезе срещу Владимир Божилов (Миньор Перник).

В категория до 60 кг ще стартира европейският шампион от 2020-а Едмонд Назарян (ЦСКА), който почива в първия кръг. Директно от втория кръг започва и Кирил Милов (97 кг, ЦСКА), настоящ номер 1 в Европа.

При 77-килограмовите ще участва Айк Мнацаканян (ЦСКА), бронзов медалист от световни и европейски първенства, чийто първи съперник ще бъде Илиян Василев (Васил и Георги Илиеви).

За призовите места ще спорят 139 състезатели от 27 клуба. Схватките започват от 10:00 часа и ще бъдат излъчвани пряко на сайта на БФБорба.

В петък, 10 юни, по време на първенството предстои Общо събрание на федерацията от 14:00 часа в Двореца на културата и спорта.